Rue Stavanger


I Stavangergata i Antsirabé ligg det som tidlegare var den norske skulen og NMS sitt hovudkvarter på Madagaskar. Nå er det gjort om til eit kurs- og konferansenter med støtte frå det norske utanriksdepartementet. Framleis bur det nokre norske her og mange er innom enten i jobbsamanheng eller på ferie. Me planlegg ein konferanse her i februar.

På gata utanfor blir me møtt av seljarar, tiggarar og pusj-pusj arbeidarar som tilbyr varene sine eller ber om hjelp. Her har det tydelegvis etablert seg ein marknad der utlendingane er kundar. Tore og eg gjekk ein tur i byen torsdag ettermiddag. Nesten med ein gong me kom ut av Rue Stavanger var det ingen som kom bort til oss, og til lenger bort me kom til rolegare vart det.

Stavanger er venskapsby med Antsirabé. Men kvar er Antsirabégata i Stavanger?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: